Loading...
1137 Budapest, Szent István körút 30. 1/1.
Nyitva tartás: bejelentkezés alapján, hétfőtől péntekig: 07-20, szombaton 8-12

Cardio Lounge

 

A CardioLounge készülék egy egészségmegőrző és mikorkeringés-javító berendezés.

Mi a szén-dioxid fürdő?

A szén-dioxid-fürdő eredetileg a természetes erőforrásból táplálkozó, radon- és szén-dioxid-tartalmú vulkáni kigőzölgést jelentett, amely hazánkban kizárólag Mátraderecskén és Parádfürdőn érhető el természetes formában. A betegeknek nem kell szénsavas vízben ülniük, hanem élvezhetik a bőrön át felszívódó szén-dioxidos gáz kedvező élettani hatásait, és ahogy a felszívódott szén-dioxid eloszlik a szervezetben, hatása érvényesül: a bőr erei helyileg kitágulnak, a hajszálerek keringése fokozódik, a véráramlás sebessége pedig nő, így az oxigén könnyen eljut a minden szövetünkhöz és sejtjeinkhez.
A CardioLounge kabin használata kényelmes, egyszerű és biztonságos, nem kell öltözködni, akár ruhában is használható, így tehát kényelmes. Szakemberek javaslata alapján a 8-12 alkalomból álló terápia hatásairól a szépségápolás és élettani hatások oldalon tájékozódhat.
 

CardioLounge felhasználása a kozmetológiában

A paciensek kedvező tapasztalatokról számoltak be a bőr rugalmasságát, illetve régebbi műtéti hegek csökkenését illetően. A tűszúrásos eljárással szemben a CardioLounge egyértelmű előnye a kényelem, a fájdalommentesség és a higiénia. A CardioLounge használata közben az ügyfél egy kényelmes fotelben ül – cipő nélkül, de utcai ruhában -; a fájdalmas és nem veszélytelen tűszúrások elviselése helyett mi csak annyit kérünk a vendégeinktől, hogy a 20-30 perces kezelés során kapcsolja ki a telefonját lazuljon el.

A szén-dioxid fürdő élettani hatásai

A bőrön keresztül felszívódó szén-dioxid gáz – tudományos mérésekkel alátámasztottan – javítja a bőr hajszálereinek keringését: a bőrerek tágulását, a hajszálér-keringés javulását és a véráramlás sebességének növekedését a hajszálerek mikroszkópos vizsgálataival (kapillár-mikroszkópos vizsgálatok) igazolták.
A bőr hajszálereinek tágulása – a szén-dioxid-fürdő ideje alatt – szabad szemmel is jól látható a gázzal érintkező bőrfelületeken: a bőr hajszálerein átáramló vér mennyiségnövekedése gyors és igen látványos. Ez a folyamat a kezelés 7-8 percében kezdődik és a 10-20 perc környékén éri el a maximumot. A test felületi, közvetlenül mérhető hőmérséklete 1,6-4 Celsius fokos emelkedést mutat, jelezve a bőr alatt futó hajszálerek kitágulását.
A vérkeringésbe kerülő és a szervezetben eloszló szén-dioxidnak mindezeken kívül a keringésre gyakorolt általános hatásai is vannak. Az erek tágulata a bőrön át bekerülő és a vérplazmában feloldódó szén-dioxid hatására következik be: 15 percnyi kezelést követően már jól érzékelhető a véráramlás sebességének fokozódása: a sípcsonti verőér (tibiális artéria) véráramlása például akár 40 % sebességnövekedést is mutathat.
A vénás vér- és a nyirok-visszaáramlás ugyancsak fokozódik: a különféle mérési eredmények alapján 250-1300 milliliterrel több vér kerül a keringésbe.
A hajszálerek keringésének (mikrokeringés) különféle paramétereit mérve azt is sikerült igazolni, hogy a szén-dioxid-fürdő keringésre gyakorolt előnyös hatásai hosszabb távon is megmaradnak a szövetekben, és több mint 3 hónapon át kimutathatóak. Az emberi bőrön átdiffundáló szén-dioxid alapú gázelegy azonnali értágító, vérkeringést fokozó hatású a bőr és a bőr alatti kötőszövetekben, és néhány percen belül hasonló keringésfokozódás tapasztalható a belső szervekben is. A keringés teljesítménye nő, a véreloszlás a perifériás keringés szempontjából kedvezőbbé válik.

A helyileg alkalmazott, bőrön keresztül felszívódó szén-dioxid gáz alkalmazásának előnyös élettani hatásai a szövetekben: A teljes testfelületen alkalmazott szén-dioxidfürdő néhány további előnyös hatása:

Ellenjavallatok